Home Voor opleiders Veel gestelde vragen
Volg ons op: Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Volg ons op Twitter

Veel gestelde vragen

Wat kost een plaatsing op alleICTopleidingenvanNederland.nl?

U wilt uw ICT opleidingen plaatsen op alleICTopleidingenvanNederland.nl en u vraagt zich af of en zo ja welke kosten dat met zich meebrengt. U kunt bij ons kiezen uit vier pakketten waarover u meer kunt lezen in onze Productinformatie.

   

Waar komen de ervaringen vandaan en hoe betrouwbaar zijn ze?

De ervaringen worden ingevoerd door oud-deelnemers van ict trainingen. alleICTopleidingenvanNederland controleert bij elke ervaring het IP adres en het e-mailadres van de verzender om misbruik te voorkomen. We hopen natuurlijk dat iedereen die een ICT opleiding heeft gevolgd (ook als die niet via alleICTopleidingenvanNederland is gevonden) zijn ervaring met anderen wil delen.

   

Hoe wordt bepaald welke ICT opleidingen bovenaan staan?

Op de diverse overzichtspagina's en in de zoekmachine worden lijsten met ICT opleidingen, trainingen en cursussen getoond. De volgorde van die lijsten (ook wel de "ranking") wordt bepaald door een aantal factoren:

1. Compleetheid: de geboden informatie van een ICT opleiding moet zo compleet mogelijk zijn. Ontbreekt bijvoorbeeld de lesduur of het maximaal aantal deelnemers, dan zal de opleiding lager komen.
2. Relevantie: net als bij Google moet de ICT opleiding relevant zijn voor de zoekopdracht of het betreffende onderwerp. De relevantie wordt bepaald aan de hand van de lengte van de beschrijving en de woorden die erin gebruikt worden. Daarnaast is ook de titel van de ICT opleiding belangrijk.
3. Ervaringen: op alleICTopleidingenvanNederland kunnen oud-deelnemers hun ervaring met ICT opleidingen achterlaten. ICT opleidingen met meer en hogere ervaringen, komen hoger in de ranking.

Een aanbieder van ICT opleidingen kan dus nooit de hoogste positie "kopen". Wij doen er alles aan om onze onafhankelijkheid te bewaren en hebben er daarom geen baat bij invloed uit te oefenen op de rankings. Als er buiten de door het algorithme bepaalde volgorde aanbieders worden getoond, zal daarbij altijd vermeld worden dat het om een advertentie gaat.

   

Heeft geld invloed op alleICTopleidingenvanNederland's "ranking" systeem?

Op alleICTopleidingenvanNederland wordt altijd expliciet vermeld wanneer er betaald wordt voor een bepaalde positie. Er staat dan "Sponsor" of "Advertentie" bij.

Of een aanbieder van ICT opleidingen ons betaalt of niet heeft op geen enkele manier invloed op de positie van de ict opleidingen, cursussen en trainingen. Al onze "rankings" (ranglijsten, gerelateerde ICT opleidingen, Top 10, etc.) worden 100% bepaald door algoritmes waarop achteraf geen directe invloed uitgeoefend kan worden door menselijk handelen. Een aanpassing in een algoritme leidt dus tot dezelfde verandering voor alle aanbieders en ICT opleidingen, en is daarmee onpartijdig. Zie andere vragen hieronder voor meer uitleg over de criteria die hiervoor gebruikt worden.

   

Waaraan verdient alleICTopleidingenvanNederland geld?

Deze vraag krijgen we vaak, omdat het plaatsen van ICT opleidingen, trainingen en cursussen kosteloos is. Dat zal ook in de toekomst zo blijven, want dat is de enige manier om een zo compleet mogelijk overzicht te bieden. Wij verdienen ons geld, net als bijvoorbeeld Google, door advertenties te plaatsen naast het onafhankelijke aanbod. Voor aanbieders zijn er diverse mogelijkheden om sponsor te worden of te adverteren naast specifieke categorieën en onderwerpen. Daarnaast betalen aanbieders van ICT opleidingen, trainingen en cursussen optioneel per informatie aanvraag een vergoeding aan alleICTopleidingenvanNederland. Lees meer informatie over adverteren en informatie aanvragen.